Hírek

A Bros együttes megemlékezett George Michael-ről

Múlt hétvégén a Bros együttes visszatérő koncertjük első két állomásán, a londoni O2 Arénában tisztelgett George Michael előtt.

bros koncert george michael 2017

A koncerten ott volt Luke felesége, Shirley Lewis, akit George Michael egyik háttérénekeseként ismerhettünk és George basszusgitárosa, Deon Estus is.

A koncert előtt a 48 éves ikerpár Matt és Luke Goss egy rövid interjút is adott, ahol Luke elmondta: "A feleségem nagyon közel állt George-hoz. Az első néhány évben minden egyes dalában énekelt. Matt és én beszélgettünk és Shirley is úgy gondolta, hogy ez egy szép gesztus lenne, és ebben mindketten egyetértettünk. Shirley-nek nagyon hiányzik George, ő egy csodálatos ember volt."

"Reméljük, eleget teszünk George emlékére. Nekem mindig ő volt az egyik kedvenc énekesem és nagy hatással volt rám, mint énekes, ezért előadjuk a "Freedom"-ot. Ez igazán szép pillanat lesz, ezt a dalt szeretnénk elénekelni a tiszteletére." - mondta Matt.

 

George Michaelt Elizabeth Taylor humanitárius díjjal tüntették ki

A 27. Angel Awards díjátadó gála 2017. augusztus 19-én, Los Angeles-ben került megrendezésre, ahol George Michael megkapta az Elizabeth Taylor humanitárius díjat a Project Angel Food alapítványtól, amiért egész életében nagylelkű támogatója volt a jótékonysági szervezetnek. Project Angel Food 2017 Adam Lambert George Michael

Project Angel Food 2017 Adam Lambert George Michael

A Project Angel Food nyilatkozatából kiderült, hogy George Michael több, mint 20 éven keresztül - egészen a 2016 decemberében bekövetkezett haláláig - segítette a HIV, AIDS és egyéb betegségben szenvedő emberek étkeztetésével foglalkozó alapítványt és több, mint 500.000 dollárt adományozott nekik.

A díjátadó ünnepségen Adam Lambert énekes előadta a Faith, a One More Try és a Somebody to Love című dalokat, Kenny Goss (George Michael ex-partnere) egy rövid beszédben emlékezett meg George-ról, valamint felolvastak egy levelet, ami George Michael nővéreitől, Yioda-tól és Melanie-tól érkezett.

 

A Project Angel Food gálaestet a Facebook oldalán élőben közvetítette az alapítvány. A további videók itt megtalálhatóak: https://www.facebook.com/projectangelfood

George Michael természetes halállal halt meg

Lezárták a vizsgálatot George Michael halálának ügyében. Az énekes halála természetes okból következett be, és ahogy eddigi is tudni lehetett, idegenkezűség gyanúja nem merült fel. George Michael halálát kitágulásos szívizom-elfajulás, szívizomgyulladás és a máj elzsírosodása okozta, derült ki kedden, Darren Salter halottkém végleges vizsgálati jelentésből. george michael termeszetes halallal halt meg

A halottkém a közleményében azt mondta, hogy az utolsó kórbonctani eredmények megérkezésével lezárták a George Michael halálával kapcsolatos vizsgálatokat:

„Mivel van egy megerősített természetes halálok, ami a dilatatív kardiomiopátia myocarditis-szel (szívizomgyulladás) és zsírmájbetegséggel, ezért felhagyunk a vizsgálatok folytatásával, nincs szükség további vizsgálatokra. Nem közlünk további fejleményeket és a család arra kéri a médiát és a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket.”

A Brit Szívalapítvány (British Heart Foundation) szerint a kitágulásos szívizom-elfajulás egy olyan betegség, amelynek során a szívizom megnyúlik, és végül már nem képes megfelelően hatékonyan pumpálni a vért.

 george michael londoni otthona

George Michael karácsony első napján, az angliai Oxfordshire megyében lévő otthonában hunyt el. A rendőrségi közlemény szerint az első halottkémi szemle nem hozott olyan érdemi eredményt, amelyből véglegesen meg lehetett volna állapítani az énekes halálának okát. A hatóságok azt viszont már akkor is biztosnak tartották, hogy idegenkezűség gyanúja nem merülhetett fel.

A vizsgálat most azzal a megállapítással zárult le, hogy George Michael természetes okok következtében halt meg, ezért nincs szükség további vizsgálatokra, írja a BBC.

George Michaelre emlékeztek a Brit Awards-on [VIDEÓ]

Ma este tartották a Brit Awards 2017 díjátadó gálát, ahol szintén megemlékeztek a tavaly karácsonykor elhunyt George Michaelről. A beszédet a WHAM! duó másik tagja, Andrew Ridgely nyitotta meg, majd csatlakozott Pepsi és Shirlie, a banda korábbi két vokalistája.

brit awards 2017 3

"2016 Karácsonykor generációnk legnagyobb énekes-dalszerzője, korunk egy ikonja, és szeretett barátom, George Michael elment" - kezdte Ridgeley.

A búcsúbeszédet követően "A Different Corner" című dallal emlékeztek meg az énekesről, melyet a Coldplay együttes frontembere, Chris Martin adott elő. A teljes videó itt tekinthető meg: